vrijdag 8 juli 2016

Tegellijm van betonvloer verwijderen

Bij de renovatie van de keuken moest ook de oude tegelvloer verwijderd worden. De tegels zelf waren geen probleem, een beitel en een hamer en ze kwamen zo los. Wat ze achterlieten was een ander verhaal. De tegels lieten 8 m2 vol tegellijm achter met van die mooie kamstrepen. Aangezien de ondergrond egaal moest zijn voor de nieuwe vloer zat er niets anders op dan de tegellijm eruit bikken.

Poging 1: 

oude platte schroeven draaier en hamer
kosten: *
effectivieit: *
ok de tegellijm vliegt er nou niet bepaald af en 8 m2 is toch wel heel veel als je zo'n ministukje per keer eraf haalt. .

Poging 2:

Pneumatisch boor op beitel stand
kosten: **
effectiviteit: **
heel lastig om hiermee egaal alle lijm weg te krijgen

Poging 3: 

Brede handbeitel en zware hamer
kosten: **
effectivieit: ***
Dit ging al beter, er komen daadwerkelijk stukjes lijm af. Helaas werkt dit alleen als je mooie riggeltjes tegellijm hebt. Zo gauw je op een massief stuk tegellijm komt schiet je beitel eroverheen. Het effect? de vloer is niet echt egaal te noemen

Poging 4:

Beton schuurmachine
kosten: ***+**
effecitiviteit: *****
Wat een topding, deze machine ziet eruit als een haakse slijper, maar dan met tand aan de platte zijde van de schijf. Hiermee schuur je gewoon de volledige lijmlaag weg top op het beton. Het nadeel? Stof, heel veel stof. Dus naast het huren van dit apparaat ben je ook nog de kosten kwijt voor het huren van een bouw stofzuiger. Deze heb je echt nodig, er komt zo'n berg stof bij vrij als je dat met je huis tuin en keuken apparaat doet is die binnen de kortste keren overleden (ervaring).

Andere optie:
- Egaline smeren en een nieuwe toplaag creeeren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten